27.2.16

Velkommen til Norway Open Water - Vårt Mål


Når vi driver dette prosjektet så har vi en baktanke om å inspirere andre elever i de fleste aldersgrupper til å drive med  vannforskning.

Vårt mal er å utvikle en "open source" enhet som måler vannkvaliteten. Denne enheten vil bruke temperaturmålere og diverse andre sensorer for å måle vannkvaliteten. Dens Arduino programvare og maskinvareplattform vil være tilgjengelig for skoler i Norge som da kan legge til og endre prosjektet vårt, slik at vi utvikler et samfunn ledet av student- forskere som vil overvåke vannkvaliteten i løpet av et helt skoleår i innsjøer og i elver i Norge .

Når vi utarbeidet de andre ballong prosjektene så brukte vi forskjellige vær instrumenter som vi har selv programert med arduino for å blant annet måle temperatur.

Vårt mål er å bruke de samme instrumentene til å måle temperatur i vannet over lang tid.

Våre ballong prosjekter har vært med på å inspirere andre elever, de har òg vært med på hjelpe oss med å komme opp med idéer. Et eksempel på dette var vårt siste forsøk med Mandal ungdomskole og videregående skole. De fikk være med på å sende opp en ballong, som dessverre ikke ble sendt opp til verdensrommet på den tiden vi hadde håpet på.

Det som er viktig å forstå er at det måleinstrumentet som vi har utarbeidet med elevene i Mandal  har blant annet målt metangass og temperatur. Dette kan vi bruke på bakken for å måle vanntemperatur og vannkvalitet.

Når vi skal sende vår femte ballong til kanten av verdensrommet i April 2016  så kommer den til å bli utstyrt med for eksempel en gass sensor som måler metangass, denne kommer til å være utviklet av oss. Hele poenget med N.O.W er samarbeid med andre elever på andre skoler som kan tenke felles og utvikle det videre med for eksempel vår egen nettside, i tillegg har vi lyst til å samle informasjon om vanntemperatur i en App som kan lastes ned fra internett.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar