1.3.16

EN INTRODUKSJON til NOW


Når vi holder på med dette prosjektet så har vi en baktanke om å inspirere andre elever i alle aldersgrupper til å drive med vannforskning.

Målet vårt er å utvikle en "open source" enhet som skal måle vannkvaliteten. Denne enheten som vi bruker vil da bruke temperaturmålere og diverse andre sensorer for å måle vannkvaliteten. Arduino programvaren og maskinplattform vil da være tilgjengelig for skoler i Norge som også kan legge til og endre prosjektet vårt. Det er da slik vi utvikler et samfunn ledet av student forskere som vil overvåke vannkvaliteten på innsjøer og elver i Norge i løpet av et helt skole år.

Gjennom tiden da vi har utarbeidet de andre ballong prosjektene så brukte vi diverse vær instrumenter som vi selv har programert med Arduino for å måle blant annet temperatur og lignende.
Vårt mål er da å bruke de samme instrumentene til å måle temperaturen i vannet i over tid.

Ballong prosjektene våre har hvert med på å inspirere andre elever på andre skole, og vi har også hvert så heldig å fått idèer og inspirasjon fra disse elevene også. Vårt siste forsøk var med Mandal ungdom og videregående skole. Dessverre fikk vi ikke sendt ballongen opp i verdensrommet som vi hadde beregnet og håpet på. Men det er likevel et eksempel på at de har hvert med å inspirere oss, samtidig som vi har fått være med å inspirere dem.

Det er veldig viktig og forstå at det måleinstrumentet vi har utarbeidet med elevene i Mandal har blant annet målt metangass og vannkvalitet. Vi kan også bruke det på bakken for å måle vanntemperatur og vannkvalitet.

Den neste ballongen vi skal sende til verdensrommet i April 2016 kommer til å være utstyrt med en en gass sensor som måler metangass. Denne sensoren kommer til å være utviklet av oss. Poenget med hele N.O.W prosjektet er å inspirere andre elever på skoler rundt forbi til å kunne tenke felles og utvikle det videre med for eksempel denne nettsiden. Vi har i tillegg veldig lyst til å samle masse informasjon om vanntemperatur og lignende i en app som vi kan få lastet ned fra internett.


NOW Prosjektet



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar